Vernisáž a vyhlášení Fotosoutěže HOKUS FOKUS 2023

V sobotu 21.10. ve 12.00 proběhla v novopackém kině vernisáž výstavy nejlépe hodnocených snímků účastníků 6. ročníku Fotosoutěže pro děti a mládež HOKUS FOKUS. 

https://www.instagram.com/fotosoutez_hokus_fokus/

Od 13.00 následovalo slavnostní vyhlášení nejlepších fotografií ve dvou věkových a čtyřech tématických kategoriích! Letos se soutěže zúčastnilo 140 účastníků s téměř 600 fotografiemi, bylo tedy z čeho vybírat! Předsedkyně poroty, nadšená fotografka a dlouholetá odborná vedoucí fotografických dílen v Roškopově, Petra Menclová při ní spolu s ostatními členy poroty (Jana Soběslavová, Marie Knapová, Leoš Erben, Dan Polman a Jakub Muller ) komentovala nejlépe hodnocené fotografie a důvody, které je k tomuto hodnocení přivedly.

A právě tyto komentáře a případné diskuse nad jednotlivými snímky jsou hlavním cílem této soutěže  – nejde tu totiž tolik o vítězství,  jako o společné setkání fotografických nadšenců a předávání zkušeností : )   

Dlouho po oficiálním vyhlášení a předání cen ještě probíhaly ve foyer kina dikuse a konzulatce se členy poroty…

Výsledky a nejlépe hodnocené fotografie najdete TADY.

Za finanční podporu děkujeme Královéhradeckému kraji a firmě FOTO Škoda; za hlavní cenu do soutěže Obecnímu úřadu ve Staré Pace.

Za fotografie z vyhlášení děkujeme Martinovi Lavickému https://www.instagram.com/martin_lavicky/

Sdílejte tento příspěvek